KONDORLINE agency
Kuzmanićeva 7, 21 000 Split
+385 21/483-700 +385 21/483-701
kondorline@kondorline.hr

Kupres

Kupres je grad i općina koja se nalazi Hercegbosanskoj županiji u BiH.Poznatije i popularnije kupreško skijalište udaljeno je svega pet kilometara od Kupresa te nepunih dva sata vožnje od Splita.

Skijalište Adriaski smješteno je na planini Čajuši, gotovo u sredini kupreške visoravni.
Skijalište se proteže od 1.200 do 1.550 mnv. 

Za prijevoz skijaša i bordera zaduženi su jedan dvosjed, jedan četverosjed, dva sidra te jedan baby lift. Adriaski ima službeno deklariranih oko 13 km staza.


S vrha skijališta vode dvije staze. Po jedna sa svake strane četverosjeda. Spust s vrha na svojoj sredini se spaja s već spomenutom plavom stazom, prije koje je smještena vučnica.

 

Osim navedenog, Čajuša nudi još jedan dio skijališta, do kojeg je moguće doći s vrha. Njega poslužuje također vučnica, a u ponudi su dvije staze vrlo lijepe konfiguracije, koje vode kroz gustu zimzelenu šumu.

 Cijene pića i hrane na skijalištu su pristupačne, a hranu je moguće potražiti u hotelskom restoranu ili pak u objektu Ognjišta u kojem je ponuda gotovih jela vrlo dobra. Odmah između spomenutog objekta i sjedežnice nalazi se i sanjkalište, na kojem gotovo redovito uživaju najmlađi.

 

Na sjeveroistočnom dijelu Kupresa, na padinama planine Stožer, nalazi se ski centar Stožer Vrana  sa   2500 m opremljenih i uređenih staza koje sežu i do 1758m,

Što se smještaja tiče, moguće ga je pronaći u već spomenutom hotelu ili u 5 km udaljenom Kupresu, u kojem postoji još par manjih hotela te mnoštvo privatnih iznajmljivača. Skijalište je odlična vikend ili jednodnevna destinacija za skijaše iz obližnjih mjesta te za ljubitelje snijega iz Dalmacije, kojima je ovo najbliže skijalište s tom razinom ponude.

ZA PRELAZAK GRANICE OBAVEZNO SA SOBOM PONIJETI VALJANU OSOBNU ISKAZNICU ILI PUTOVNICU . Djeca također moraju imati putovnicu ili osobnu iskaznicu.

  • Destinacija:
  • Bosna i Hercegovina
  • Destinacija:
  • Bosna i Hercegovina
  • Destinacija:
  • Bosna i Hercegovina